Kalp Hastalarında Kasık Fıtığı

İnsan ömrü uzadıkça yaşlılarda ve sistemik hastalık nedeni ile takip edilen insanlarda daha fazla ameliyat ihtiyacı ortaya çıkıyor ve yapılıyor. Eskiden çok riskli sayılan hastalara, bugün güvenle ameliyatlar yapılabiliyor. Kasık fıtıklarının normal koşullarda hazırlanıp ameliyat edilmesi ile acil koşullarda ameliyat edilmesi arasında riskler, sağlıklı kişiler için bile çok farklıdır. Kalp hastası olan bir insanın acil ameliyat riski çok yüksektir.

Kasık fıtıkları ile ilgili bilimsel yayınlar, uygun koşullarda gerçekleştirilen ameliyatların, acil ameliyatlara göre çok daha güvenli olduğunu bildiriyoir. Özellikle kalp damar hastalığı olan yaşlı hastalarda da bu durum geçerlidir.

Kalp Hastalarında Kasık Fıtığı Tanısı

Kalp hastalarında kasık fıtığı, tanısal anlamda her hangi bir zorluk içermez. Hastaların büyük çoğunluğunda kasık bölgesinde şişlik vardır. Kasık bölgesindeki bu şişlik, öksürmekle ıkınmakla veya karın içi basıncı arttıran bütün zorlamalar ile ortaya çıkar ve büyür. Buna karşılık sırt üstü uzanıp yatmakla kaybolur veya küçülür. Kasık fıtığının belirtileri ve tanısı hakkında internetteki en doyurucu bilgilere ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

Kalp Hastalarında Kasık Fıtığı Ameliyatı

Ameliyat yöntemi tercihinde kalp damar hastalıkları ile kronik akciğer hastalıkları önemlidir. Özellikle kapalı ameliyatların mutlaka genel anestezi gerektirmesi ve kapalı ameliyat sırasında karın içinde gaz ile basınç oluşturulması bazı hastalarda kapalı ameliyat yapılmasını olanaksız kılar.

Bir saat kadar sırt üstü yatabilen her hastaya ben kasık fıtığı ameliyatı yapabilirim. Biz tercihen, ciddi kalp damar ve ileri derecede kronik akciğer hastalığı olanlarda açık ameliyat yöntemini kullanırız. Anestezi yöntemini, hasta ile anestezi hekimi birlikte kararlaştırır. Kasık fıtıklarının en büyük avantajı ameliyatlarının her türlü anestezi ile yapılabilir olmasıdır. Fıtık ameliyatlarında özenle takip ettiğimiz cerrahi prensiplerimizi okuma için lütfen buraya tıklayınız.

Kalp Hastalarında Kasık Fıtığı Ameliyatı Öncesi & Sonrası

Kalp ve akciğer hastalığı nedeni ile tedavi görmekte ve sürekli ilaç kullanan hastaların ameliyattan önce anestezi hekimi tarafından görülmesi gerekir. Ameliyattan önce yapılması gereken herhangi bir ileri tetkik , kullanılması gereken hazırlık ilaçları veya kardiyoloji konsültasyonun planlanması lazımdır.

Kalp hastalarının büyük çoğunluğu aspirin veya benzeri kan sulandırıcılar kullanır. Bu tür ilaçlar ameliyat sırasında kanama ve teknik sorunlara neden olur. Bu ilaçların ameliyattan 3-7 gün önce kesilmesi gerekir. Bu ilaçlardan kullanıyorsanız bunu lütfen bize bildirin.

Anestezi muayenesine giderken kalp veya akciğer hastalığınızla ilgili geçmiş rapor ve tetkiklerinizi de yanınıza almalısınız. Özellikle son 1 sene içerisinde yapılmış kardiyoloji konsültasyonu notları ve ileri tetkik raporlarını anestezi hekimi mutlaka görmek ister. Bunların içerisinden yenilenmesi gerekenler olursa yeniden yapılmalı ve sizin ameliyata en uygun koşullarda girmeniz sağlanmalıdır.

Ameliyat sonrası kalp ve ileri derecede akciğer hastalığı olan hastaları en az 1 gün müşahade amaçlı yatırmayı tercih ediyoruz. Ameliyat ile alakalı veya alakalı olmayan ortaya çıkabilecek ciddi sağlık sorunlarının ilk 24 saat içinde hastanede takip edilmesi hasta için daha güvenlidir.

Kalp hastalarının fıtık ameliyatlarının mutlaka iyi bir hastanede yapılması gerekir. Ameliyat öncesi hazırlık, ameliyat esnası ve sonrasında ortaya çıkabilecek kardiyoloji sorunlarının hastane içinden çözülebilir olması gerekir. Biz kalp rahatsızlığı olan hastaları mutlaka kardiyoloji ünitesi olan bir hastanede ameliyat ediyoruz. 


Kasık Fıtığı